Szentmise lesz Szekeres Mihály atyáért
Közélet

Szentmise lesz Szekeres Mihály atyáért

Mint arról korábban már beszámoltunk, hosszantartó súlyos betegség után elhunyt  Szekeres Mihály atya, aki a kilencvenes évek elején volt Kiskunhalason káplán. Megfáradt testét szülőfalujában, Dányban, a katolikus templomban ravatalozták fel ma délelőtt, ezt követően a helyi temetőben helyezték végső nyugalomra.

A búcsúztatáson többek között Ber Miklós váci püspök működött közre. A szertartáson jelen volt körülbelül 150 pap és püspök is, összesen ezerötszázan kísérték utolsó útjára „Misi atyát”.

atya

A híveknek fontos információ lehet, hogy szeptember 1-jén szentmise lesz Szekeres Mihályért az Alsóvárosi Katolikus Templomban.

temet

Szekeres Mihály 1989. augusztus 1-jén érkezett Kiskunhalasra, és négy évig volt az alsóvárosi templom káplánja. A városunkban nagy népszerűségnek örvendett, munkáját mindenki tisztelte. Hitoktatóként sok fiatalt ismertetett meg a hittel a szentírással. Szekeres Mihály nem vallási pályára készült, vadászpilóta szeretett volna lenni. Huszonévesen ismerkedett meg a Bibliával, mikor sofőrként dolgozott. Mindig azt vallotta, hogy ez mérföldkő volt az életében. Véleménye szerint Istennek minden emberről van egy szép elgondolása és az embernek az a célja, hogy keresse azt. Papként bejárta Közép-Magyarországot, Vácon kezdett, ezután került városunkba. Tőlünk 1993 júliusában került Nógrád megyébe, ahol már plébánosként tevékenykedett. Hat évig volt katona-pap, majd ezután tíz évig három települést látott el, Mendét, Gyömrőt és Péterit. 2010 és 2014 között Hatvanban szolgálta Istent plébánosként. Betegségét mindvégig türelemmel viselte.