Az országgyűlés alelnöke migránsokat látogatott Halason
Közélet

Az országgyűlés alelnöke migránsokat látogatott Halason

Hétfő délután váratlanul Kiskunhalasra érkezett Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke. A városházán délután 16 órára más témákban meghirdetett sajtótájékoztató is elmaradt. A politikus, előbb a Mártírok úti rendőrségi bázison tájékozódott, majd a térség országgyűlési képviselőjével és a város vezetőivel együtt a Szegedi úti migrációs táborba látogatott el.

 
Az elmúlt napokban két alkalommal is lázadás tört ki a migránsok között a kiskunhalasi tüzérlaktanyában kialakított menekülttáborban. Múlt pénteken gyújtogatással fenyegetőztek, vasárnap délután pedig tömegverekedés is volt a bevándorlók között, mert egyikük egy követ dobott a tömegbe.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai a laktanyában veszik nyilvántartásba a Magyarországra érkező bevándorlókat, akik nehezményezték ujjlenyomataik rögzítését és a megítélésük szerint lassú ügyintézést. A pénteki zendülést néhány óra alatt sikerült elcsitítaniuk a rendőröknek, vasárnap délután azonban már a könnygázt is be kellett vetni az oszlatáshoz.

A Készenléti Rendőrség munkatársai könnygázzal és tonfával választották szét a 70 verekedőt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerint senki sem sérült meg, viszont a rendőrség újabb egységeket küldött a laktanyához. Ilyen előzmények után érkezett hétfő délután váratlan látogatásra halasi migrációs táborba Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke.
Információink szerint a politikus előbb a Mártírok úti rendőrségi közpopntban tájékozódott, majd Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester, valamint a két alpolgármester kíséretében délután 5 óra körül érkezett meg a Szegedi úti objektumhoz. A konvoj egyenesen a laktanya udvarára hajtott, a sajtó képviselőit nem engedték be a tábor területére. További képek itt.
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos