Bursa Hungarica – lehet pályázni
Közélet

Bursa Hungarica – lehet pályázni

Némi hozzájárulás a tanulmányokhoz. Anyagi segítséget kaphatnak a felsőoktatásban tanuló hátrányos helyzetű hallgatók, ha megfelelnek a feltételeknek. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen hoztak döntést arról, hogy Halas – több év kihagyás után - ismét csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj programhoz. A pályázat mostantól érhető el és november 9-ig kell jelentkezni – kaptuk a tájékoztatást Simon Istvántól, a városháza szociálpolitikai csoportvezetőjétől.

 

 

 

Az érdeklődőknek a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa) kell regisztrálniuk, valamint tájékoztatást lehet kérni a városháza Szociálpolitikai Csoportjánál. A 77/523-160,166,167 –es telefonszámokon. A Bursa Hungarica-ösztöndíjprogramban a hátrányos helyzetű hallgatók egy éven keresztül havi 4 ezer forintos támogatást kaphatnak Kiskunhalas Város Önkormányzatától, amennyiben a pályázati feltételeknek megfelelnek.

A támogatásról a képviselő-testület által elfogadott Busa-szabályzat alapján születik döntés. Az összeg dupláját kapják azok, aki a tanulmányi szabályzatnak megfelelően teljesítik felsőoktatási tanulmányaik során féléves kötelezettségüket. Az első kifizetés 2016. március hónaptól esedékes. Előzetesen mintegy 150-170 halasi fiatal jelentkezésére számítanak.