(►) Munkában a tanyagondnok
Közélet

(►) Munkában a tanyagondnok

Segítség érkezik a külterületekre. Október elsejétől munkába állt az első halasi tanyagondnok. Kammerer József a Bogárzó-Rekettye, Inoka Kistelek térségében élőket fogja segíteni, azokat, akik máshogy nem jutnának be például orvoshoz, vagy akiknek gondot okoz a bevásárlás, illetve az ügyeik intézése.

 

A tanyagondnok első feladata az ismerkedés, az igények felmérése. Kammeres József járja a tanyákat, bemutatkozik, érdeklődik, a tanyasiak pedig örömmel fogadják a lehetőséget. Az ingyenes segítséget a szociálisan, illetve az egészségügyi szempontból rászorult tanyasi lakosság veheti igénybe.

 tanyás

A tanyagondnok közvetlenül hívható a 06-30-56-90-259-es telefonszámon. Az igényeket a 77/523-160,166,167-estelefonszámokon is be lehet jelenteni, személyesen pedig a városháza szociálpolitikai csoportjánál lehet érdeklődni ügyfélszolgálati időben.

 

Halason egyelőre egy tanyagondnoki szolgálat indult el, de a későbbiekben szeretnék kibővíteni más külterületi körzetekre is. A témáról további részletek a Halasi Tükörben olvashatók.

Szöveg-fotó: Fehér Erika