Krumpli, Sóstó, fesztivál
Közélet

Krumpli, Sóstó, fesztivál

Kora délelőttől elkezdődött a burgonyás ételek második főzőversenye a Sóstó Csárda területén. Közel húsz csapat nevezett a gasztrokulturális megméretésre. A házigazda, az idén 20 esztendős Bács-Gazda Coop Kft. már pénteken, egy nagyszabású konferenciával, szakmai nappal indította a rendezvényt. Kicsit hűvös volt, de az első pálinkák feledtették ezt. Közben a színpad előtti területen egymás után mutatták be műsoraikat a különböző művészeti csoportok. A legfinomabb ételt Tóth-ék főzték ezen a szombaton.

 
 
 
 
 
 
Finom végeredmény
A szakmai zsűrinek nem volt egyszerű dolga, mintegy másfél órán át tartott az ételek értkelése. Megszületett a végeredmény, egy éve a Venezia csapata vihette el a vándorserleget.  - Ez egy vidám játék volt, köüszönjük mindenkinek, akik itt voltak - fogalmazott Illés Lajos a zsűri nevében. Különdíjat vehetett át a Váris Betyárok és a Váris Kukták. A polgármesteri hivatal különdíja a Darányi-családnak járt, a legvidámabb csapat pedig a Tompai Kóló volt. A legszebb főzőhelyet a a Vári Szabó István Szakközépiskola alakította ki. Egyéb kategóriában zöldséges ragujával Holló Antal emlékcsapat és a füzespusztai juhtenyésztők báránypaprikásukkal nyertek. A versenyben a harmadik helyen a Vegas-team sertéspaprikása végzett, második a polgármesteri hivatal házi disznótoros paprikása volt. Az idei legfinomabb burgonyaételt a Tóth-ék csapata készítette, paprikás krumpli újragondolva fantázinaévvel.
burgonya102
 
Gasztrokultúra
A leggyorsabbak már el is készültek az ételeikkel, a zsűri pedig szorgalmasan értékel, kóstol. A hangulatra nem lehet panasz, szerencsére voltak olyan bátor városlakók, akik a borongós idő ellenére is kijöttek megnézni a rendezvényt. A Sóstó Csárda is készült, finom és különleges ételekkel várják az éhes torkokat. Nagyon népszerű az a két ló is, amelyek már jó néhány kört megtettek bátor gyerekekkel, felnőttekkel a hátukon. Frissült a galéria is. 
 
Előzmények
Máris kiváló a hangulat a Sóstó Csárda területén, ahol a Bács-Gazda Coop Kft. szervezésében burgonyaételek főzőversenye zajlik. Már ég a tűz a bográcsok alatt, darabolnak, pucolnak, szeletelnek a közel húsz csapat tagjai. A hűvös időre való tekintettel az első pálinkák is megtették útjukat a torkokon át.
Érdemes lesz kiltoghatni a rendezvényre, ahol fellépők színesitik a programot. Közben várják a legnagyobb burgonyagumót is, pénteken egy több mint másfél kilós növény tette igen magasra a lécet ebben a versengésben. Képzeljék, mi is itt vagyunk, az első galéria már fent is van itt.