(►) Kotorják a csatornákat
Közélet

(►) Kotorják a csatornákat

Régen voltak ilyen rendezettek a csatornák. Már látszik a vízfelület és megszabadulnak a medrek a sűrűn benőtt növényzettől. Sok éve nem látott mértékű csatorna karbantartás van folyamatban az Alsószállási csatornán és a Dong-éri csatorna halasi szakaszán.

Az utóbbi évek csapadékos, belvizes időszakaiban komoly problémákat okozott, hogy nem folyt el a víz. Remélhetőleg egy időre megoldódik ez a gond.

dong01

A csatornák karbantartásának hatását valószínűleg a tavaszi csapadékos, hóolvadásos időszakban lehet majd igazán érezni. A csatornatisztítási és karbantartási munkálatokat a kivitelezők még idén szeretnék befejezni. A medertisztítás mellett az átereszeket is átmossák, egy régóta beszakadt beton átereszt pedig teljesen kicseréltek az Alsószállási csatornán.

A kikotort iszap és növényi maradványok, még ott vannak a partokon, a tervek szerint egyszerre fogják majd elszállítani, addig türelmet kérnek a lakosságtól – kaptuk a tájékoztatást Baics Tamástól a városháza környezetvédelmi ügyintézőjétől.

Szöveg-fotó: Fehér Erika