Legyünk körültekintőek a szalagavatókon is!
Közélet

Legyünk körültekintőek a szalagavatókon is!

Városunkban pénteken este a Vári Szabó István Szakképzőiskola ünnepségével kezdődik meg a szalagavatók sora. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság néhány hasznos tanáccsal szeretné ellátni a rendezvények résztvevőit, meghívott vendégeit azért, hogy senki ne váljon áldozattá az ünneplés pillanataiban.

Farkasné Wodring Zsuzsanna, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója az alábbi dolgokat hangsúlyozta ki a közelgő ünnepségekkel kapcsolatban:

„Nagyon fontos, hogy a rendezvényekre időben induljunk el. Néhány percen is múlhat az, hogy időben odaérjünk a rendezvény helyszínére. Vegyük figyelembe, hogy az iskolák környékén ilyenkor nehéz a parkolás, ezért, kérem legyenek egymással szemben is toleránsak. Utastársaikat tegyék le a rendezvény helyszínének közelében, majd válasszanak biztonságos parkolóhelyet.

Lehetőség szerint kivilágított helyen, a KRESZ előírásait szem előtt tartva parkoljanak le. A gépjárműben látható helyen ne hagyjanak értéket, kabátot, táskát, kulcsokat, elektronikus eszközöket. Gépjárművüket jól zárják le, ezt minden esetben ellenőrizzék is.

Nem elég csak a parkolásnál figyelni értékeinkre, hanem a rendezvényen is be kell tartani az alapvető vagyonvédelmi szabályokat. Táskát, telefont, fényképezőgépet ne hagyjunk őrizetlenül, rövid időre se. Mint tudjuk alkalom szüli a tolvajt, és sajnos vannak olyanok, akik kihasználják a résztvevők figyelmetlenségét.

Fontos, hogy otthonunkat is zárjuk biztonságosan zárjuk be. Figyeljünk oda arra, hogy ne maradjon nyitva kis ablak, hátsó bejárati ajtó. Nem kell mindenkit tájékoztatni arról, hogy esetleg az éjszakát nem töltjük otthon. Lehet használni időzítéses kapcsolókat, amelyek használata azt a célt szolgálja, hogy olyan látszatot kelt, mintha az ott lakók otthon tartózkodnának.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnának, illetve bűncselekményt vagy szabálysértést észlelnének hívják a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámokat, illetve forduljanak bizalommal munkatársainkhoz."

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: archív