Matematikában a legjobbak között
Közélet

Matematikában a legjobbak között

Két héttel ezelőtt beszámoltunk arról, hogy egy országos olvasottságú hetilap pályaválasztási különkiadásában az egyházi fenntartású iskolák rangsorában a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium az előkelő második helyezést érte el. Most újabb rangsort hoztak nyilvánosságra, e szerint a Tekóban a matematika oktatása az ország élvonalában van.


A napokban egy újabb kiadványban, a HVG évről évre megjelenő, A 100 legjobb gimnázium és szakközépiskola című mellékletében is feltűnt az intézmény neve, ahol az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójába bejutott tanulók száma alapján értékelték az ország középiskoláit. A II. Rákóczi a magyar gimnáziumok és szakközépiskolák közös mezőnyében a matematika tantárgyi rangsor 8. helyére küzdötte fel magát, annak köszönhetően, hogy a 2014-es OKTV döntőben három tanuló is képviselte az intézményt. A rangos megméretésen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kristóf Roland és Mándity Fabió, Tóbiás Zoltánné tanítványai és Kónya Csaba, akit Pogár-Ónodi Szilvia készített fel a sikeres szereplésre, igazolva ezzel, hogy a színvonalas szakmai tevékenységnek, a tehetséggondozásban kifejtett áldozatos munkának ismét beérett a gyümölcse.
 
Az eredménylistából az is kiolvasható, hogy a matematika OKTV-n elért teljesítmény alapján a Tekó Bács‑Kiskun megyében a gimnáziumok és a szakközépiskolák egyesített mezőnyében a legeredményesebb középiskola, az országosan a szakközépiskolák nagy mezőnyében pedig a második legjobbnak kijáró elismeréssel büszkélkedhet.