(►) Válasszon szakmát - töltse ki az online kérdőívet!
Közélet

(►) Válasszon szakmát - töltse ki az online kérdőívet!

Panaszkodnak a vállalkozók, nem talál minden feladatra hozzáértő munkatársat. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum arra bíztatja a felnőtteket, hogy ne féljenek egy újabb szakma elsajátításától. Egy kérdőívet is összeállítottak, hogy még jobban tudjanak igazodni az igényekhez.

A kérdőív kitöltése csak pár pillanatot vesz igénybe, de nagy segítséget jelent a képzések szervezéséhez – mondja Szeitzné Tamási Edit felnőttképzési referens. Aki arra biztat mindenkit, a munkavállalókat és a vállalkozókat is, hogy válaszoljanak a kérdésekre.

A Szakképzési Centrum próbál azokra a területekre szakembereket képezni, amire a munkaerőpiacnak, cégeknek vállalkozásoknak szüksége van. Így a szakmákat elsajátító diákoknak is könnyebb lesz a helyzete, hiszen nagy esélyük lesz elhelyezkedni.

Aki valamilyen szakma elsajátításán gondolkodik, az bártan hívja az iskolát, adja meg az adatait, elképzeléseit, és az intézmény internetes oldalát is érdemes figyelni – fűzi hozzá Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója. Az iskolarendszerű felnőttoktatás térítésmentes, a tanfolyami rendszerű felnőttképzés térítési díjas.

Szöveg-fotó: Fehér Erika