(►) Egy hónapja a tanyasiak szolgálatában
Közélet

(►) Egy hónapja a tanyasiak szolgálatában

Kedvezőek a tapasztalatok a halasi tanyagondnoki szolgálat elindításáról. Épp egy hónapja állt munkába Kammerer József, az első halasi tanyagondnok. Mostanra már mintegy száz ügyfele van.

A Bogárzó-Rekettye, Inoka Kistelek térségében élőket segíti a szolgálat. A tanyagondnokot többen már jó ismerősként fogadják pedig kezdetben még olyan is akadt, aki „lecsekkolta” vagyis a mezőőröktől kérdezte meg, hogy beengedheti-e.

A tanyákon élő idős emberek azt mondják, jó, hogy ilyen segítséget kaptak. Így például könnyebben be tudnak jutni a városba.

- Nagyon sok helyen jártam már, először beszélgetünk, felmérem a tanyasiak szociális helyzetét, és megbeszéljük, milyen segítségre lenne szükségük – meséli Kammerer József. –Van, akit orvoshoz kell bevinni a városba, van, aki ügyintézéshez kér segítséget. Többeknél például kiderült, hogy nincs TB-jük, így most próbálok eljárni az ügyükben a társadalombiztosítás felé.

– Úgy vélem jó döntés volt a szolgálat bevezetése. Most még gyűjtjük a tapasztalatokat, de tervezzük újabb szolgálat elindítását is, másik tanyás térségre kiterjedően, erre várhatóan a jövő év második felében térünk majd vissza - nyilatkozta Farkas Dániel alpolgármester.

Szöveg-fotó: Fehér Erika