(►) Húsz halasi család kapott adományt

Mint arról korábban már beszámoltunk, október közepén ismét jótékonysági koncertet adott városunkban a kicsik körében népszerű Alma Együttes. A rendezvény bevételéből a szervezők rászoruló halasi családoknak ajánlottak fel élelmiszercsomagokat. A hétvégén eljött a csomagok átadásának napja. Összesen húsz általános iskolás gyermeket és családjukat látták vendégül a koncert szervezői.

Mivel a kis ünnepségnek a katolikus plébánia adott otthont, a jelenlévőket Dr. Finta József köszöntötte elsőként, aki az adományozás fontosságáról beszélt. Mint elhangzott, ahhoz, hogy az akció megvalósulhasson, sokak összefogására volt szükség Kiskunhalason.

Alma koncert csomagok átadása 02

A csomagok összeállításakor törekedtek arra, hogy olyan élelmiszerek kerüljenek bele, amiket kicsi és nagy gyerekek egyaránt örömmel fogyaszthatnak. Az ajándékok átvétele után sok kisdiák csillogó szemmel vette szemügyre, mit is kapott.

Megható pillanatokból sem volt hiány. Volt olyan kisfiú, aki például azért örült nagyon a csomagnak, mert talált benne olyan édességet, amit eddig még egyszer sem ízlelhetett meg.

Szöveg-fotó: Szőri Attila