Halason is gyűjtik az aláírást a kötelező betelepítési kvóta ellen
Közélet

Halason is gyűjtik az aláírást a kötelező betelepítési kvóta ellen

Megkezdték az aláírások gyűjtését Kiskunhalason is a kötelező betelepítési kvóta ellen. A Fidesz arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon a petícióhoz, mondjon nemet az értelmetlen és jogtalan uniós kötelező betelepítési kvótára.

A Fidesz aláírásokat gyűjt a kötelező betelepítési kvóta elleni, "Védjük meg az országot!" elnevezésű petícióhoz. Az uniós döntés Magyarországot azzal fenyegeti, hogy – a magyarok megkérdezése nélkül – a következő öt évben egy Szegednyi embert kell befogadnia és letelepítenie.

fidesz02

A Fidesz az év hátralévő részében igyekszik minél több embert elérni, a tiltakozás eredményét pedig eljuttatja Brüsszelbe – áll a párt közleményében. Kiskunhalason a piac bejáratánál van a Fidesz standja, ott jártunkkor Gyöngyi László és Kuris István fideszes önkormányzati képviselők gyűjtötték az aláírásokat a petícióhoz.

fidesz03

A Fidesz álláspontja szerint az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvóta értelmetlen. Alapvetően ellentmond a nemzetközi egyezményeknek és semmilyen megoldást nem jelent „a modern kori invázióra". Ugyanakkor növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést Magyarországon.

fidesz04

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos