Ludas napok a Szakképzési Centrumban
Közélet

Ludas napok a Szakképzési Centrumban

A libás finomságokra próbálják felhívni a figyelmet a vendéglátós diákok és oktatóik. Manapság nem sok család asztalára kerülnek libás ételek, pedig ezeket is be lehet illeszteni még a modern konyhába is – mondja Mondovics József a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum szakács és cukrász szakoktatója.

Itt van például két igazán őszies, ludas menü:

-kevert saláta, diós kéksajtos dresszinggel, birsalma leves, ludaskása és gesztenyés rigójancsi

-kevert saláta, fügés öntettel, libamájjal, libaleves, libasült párolt káposztával, körtével, tejszínes gesztenyekrém, retró gesztenyeszív

Libanap 04

Mivel a vendéglátásban egyre nagyobb figyelmet fordítanak a jeles napokhoz és ünnepekhez kapcsolódó gasztronómiának, az iskolában úgy gondolták, a diákokat is felkészítik erre. A fiatalok csütörtökön a tankonyhán, pénteken a főtéri étteremben mutatták be tudásukat.

Libanap 08

A diákok úgy vélik, előny lehet a munkaerőpiacon, ha tisztában vannak a jeles napok ételeivel. Ráadásul az ilyen alkalmak csapatépítésnek is jók.

Szöveg-fotó: Fehér Erika