Hazahúzó – híd a munkáltatók és fiatalok között
Közélet

Hazahúzó – híd a munkáltatók és fiatalok között

Kiskunhalas téged is hazavár! – adták ki a jelszót. Meghirdetik a Hazahúzó programot – jelentette be Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere a Fidesz-KDNP frakció sajtótájékoztatóján. Egyfajta hidat próbálnak teremteni a vállalkozók és a fiatalok között.

- A vállalkozók, a fiatalok és a szülők részéről is érkeztek jelzések arra vonatkozóan, hogy jól jönne egy kis segítség ahhoz, hogy egymásra találjanak a munkáltatók és az ifjú szakemberek, de akár a gyakorlati hely kiválasztásához is segítséget jelenthet a program – mondta az alpolgármester.

Az adatbázisba már november 27.-én pénteken, és 28.-án szombaton is lehet regisztrálni a Közösségek Házában a pályaválasztási napokon. A regisztrált fiatalok tanulmányait nyomon követi az önkormányzat, és ha egy bizonyos végzettségre van igénye egy munkáltatónak, akkor meg tudják mondani, hogy kik azok, akik ilyen irányú képzéseken vettek részt.

hazahúzóplakát

Azt remélik, hogy a Hazahúzó program segítségével több halasi fiatal találja meg a városban a számításait és azok is vissza tudnak jönni, akik a számukra megfelelő munka híján költöztek el.

A tájékoztatón arról is szó volt, hogy a szeptemberben elfogadott ifjúsági koncepciónak mára több eleme is megvalósult, illetve folyamatban van. Ilyen például a Bursa Hungarica ösztöndíj program melyhez több év kihagyás után ismét csatlakozott a város, létrejött a kábítószerügyi egyeztető fórum, ismét lesz városi gyermekkarácsony és pályázatokat adnak be a tanoda programra, a képviselőtestület pedig e héten tárgyal az Ifjúsági kerekasztal megalakulásáról.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos