Felsőoktatási ajánlatok várják a fiatalokat
Közélet

Felsőoktatási ajánlatok várják a fiatalokat

Most lehet begyűjteni sok információt a főiskolák, egyetemek kínálatáról, de a rendőrség, a katonaság és a helyi szálloda is lehetőségekkel várja a középiskolás fiatalokat. Péntek délelőtt 9 órakor nyílt meg a II. Halasi pályaválasztási nap a Közösségek Házában.

 

 

 


Halas önkormányzata a pályaválasztási börze mellett egy újszerű kezdeményezést is kínál a diákoknak. Most debütál a Hazahúzó program, ami egyfajta hídként szeretné összehozni a tanulmányaikat végző vagy már végzettséget szerzett fiatalokat és a munkaerőre váró vállalkozásokat. Az adatbázishoz mától gyűjtik az adatokat. Már az első órákban sok fiatal kitöltötte a regisztrációs lapokat.


Kora délelőtt óta sorra érkeznek az osztályok. Sokan kérnek tájékoztató anyagot vagy szóbeli információt a 16 kiállítótól. Van, aki még most keresgéli a számára legmegfelelőbbnek tűnő képzést, míg mások már konkrét elképzelésekkel érkeztek. Egy fiatal lány például elmondta, hogy olajmérnök szeretne lenni, így egyből a Miskolci Egyetem standjához indult, míg mások a rendőri munkával kezdtek ismerkedni. Holnap, szombaton a középiskolák fognak bemutatkozni, ekkor a végzős általános iskolásokat várják a Közösségek Házába. A kiállítás mindkét napon 9-től 15 óráig várja az érdeklődőket.  (További részletek a Halas Tv pénteki híradójában, további képeket itt tekinthetnek meg.)

Fehér Erika

Fotók: Anda Péter