A Fazekas a legjobb helytörténetből
Közélet

A Fazekas a legjobb helytörténetből

Évtizedes hagyománya van a Szent József Katolikus Általános Iskolában a Meglelni hont a hazában nevet viselő helytörténeti vetélkedőnek. A szervező iskola tornatermében öt csapat versengett pénteken délután és hét nehéz, kreativitást, tudást igénylő feladatot kellett megoldaniuk a résztvevőknek. A győzelem a Fazekas Mihály Általános Iskoláé lett.

 
 
Berki Violáról, Diószegi Balázsról, a halasi csipkéről is sokat kellett tudnia azoknak a diákoknak, akik neveztek a Szent József Katolikus Általános Iskola helytörténeti versenyére. A Meglelni hont a hazában nevet viselő rendezvényen a házigazdákon kívül a Fazekas Mihály Általános Iskola, a Szilády Áron Református Gimnázium, a Kertvárosi Általános Iskola és a Központi Református Általános Iskola indított csapatot. A lexikális tudáson felül képzeletbeli sajtótájékoztatót is kellett szervezniük a diákoknak, sőt, rajztudásukat is meg kellett csillantaniuk a zsűri előtt.
A színvonalas verseny végén a Fazekas Mihály Általános Iskola (Simon Csenge. Kubus Írisz, Jáger Tekla, Maróti Bence, felkészítő: Csányi Andrea) győzött, a második helyen holtversenyben a Szilády Áron Református Gimnázium és a Szent József Katolikus Általános Iskola zárt, harmadikként a Kertvárosi Általános Iskolát, míg negyedikként a Központi Református Általános Iskolát jegyezték.
Az eseményről további képeket ide kattintva nézhet meg
Szöveg: Jáger Levente
Fotó: Anda Péter