Jön az adventi gyertyagyújtás
Közélet

Jön az adventi gyertyagyújtás

Vasárnaptól elkezdődik a karácsonyvárás időszaka. Halason ezúttal a városháza megújult udvara lesz az adventi ünnepségek helyszíne. Ünnepi díszvilágítást kap az udvar, és addigra elkészül az adventi koszorú is. Az első gyertyagyújtás vasárnap délután 5 órakor kezdődik a katolikus egyház közreműködésével.

 
 
 
 
A közös gyertyagyújtásra mind a négy adventi vasárnapon várják a város lakosságát. Az adventi vásár is a városháza udvarában lesz. Ez december 10-én nyit és onnantól karácsonyig az árusok kínálata mellett programok sokasága várja majd az érdeklődőket. December 11-én például Koós János és Dékány Sarolta műsora nyitja a felnőtt karácsonyt. Az ünnepig még a Bon-Bon, Dobrády Ákos, Csoboth Adél is színpadra áll majd Kiskunhalason.
 
Az egyházak is készülnek az adventre. Az Alsóvárosi Plébánia Közösségi Házában 30-án, hétfőtől kezdve minden hétköznap reggel 6 órakor rorate miséket tartanak. Ettől kezdve a hétköznapi esti szentmisék is a Közösségi Házban lesznek. E hétvégétől indul a karácsonyi bevásárlási roham is. Az üzletek az adventi időszakban vasárnap is nyitva lehetnek. Ezt a lehetőséget a nagy üzletláncok mellett a kisebb üzletek is kihasználhatják. A városközpontban már több bolt bejáratánál jelzik, hogy vasárnap is a vevők rendelkezésére állnak.
Fehér Erika