Fülöp Róbert adventi üzenete
Közélet

Fülöp Róbert adventi üzenete

- Bízom abban, hogy az ünnepi időszakban továbbra is sok időt tölthetnek szeretteik körében. Hiszen a legnagyobb ajándék, amit tehetünk egymásért ezekben az ünnep előtti napokban, hogy időt szánunk a másikra, esetleg még ennél is többet: lehajolunk a másikhoz- írja adventi üzenetében Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere. A teljes szöveget a bővebben gombra kattintva olvashatja el.

 
Nehéz elhinni, hogy ismét itt az ideje megfogalmazni néhány gondolatot advent első napjaiban, karácsony szent ünnepére készülve. A pillanatok alatt elmúló évre visszatekintve ismét a számadás jut eszembe. Közben a gyermekek és sok felnőtt nagy öröme, az első hó is megmutatta magát de még nem érkezett meg annak élménye, hogy ismét halljak a szánkózás nagy örömében egy-egy hangos gyermeknevetést a városháza ablakán át beszűrődve a dolgos mindennapok egy-egy csendes percében.
 
A mögöttünk hagyott esztendő számos eredménye a közösség, Kiskunhalas eredménye. Céljuk pedig elsődlegesen az, hogy szolgálják a város lakosságát. Köszönöm, hogy ötleteikkel, javaslataikkal sokszor nem csak feladatokat, hanem kihívást is adtak, ám mellettem álltak partnerként akkor is, amikor már a feladat végzés java zajlott.

Bízom abban, hogy az ünnepi időszakban továbbra is sok időt tölthetnek szeretteik körében. Hiszen a legnagyobb ajándék, amit tehetünk egymásért ezekben az ünnep előtti napokban, hogy időt szánunk a másikra, esetleg még ennél is többet: lehajolunk a másikhoz. Megkérdezhetem, emlékeznek-e még, egy éve a karácsony előtt mennyi-mennyi rászoruló családnak és gyerkőcnek szereztünk közösen örömet a jótékony kezdeményezésekhez kapcsolódva? Hiszem, hogy sokan gondoltak örömmel egy-egy névtelen felajánló által nyújtott csomag kinyitásakor arra, hogy a halasiak mennyire tudnak jószívűek lenni.

Idén se felejtsük el őket, különösen a gyermekeket és időseket, illetve azokat, akik egyedül élnek. Lehetőségeink szerint csatlakozzunk a jótékony kezdeményezésekhez. Vegyünk részt családjainkkal együtt a városban megrendezésre kerülő igen színes adventi programokon, az egyházi közösségek eseményein. Ezek segíthetnek helyesen értelmezni, hogy szenteste, az év leghosszabb éjszakáján felbukkanó betlehemi csillag fénye hova is igyekszik vezetni bennünket. Az elmúlt évben advent napjaiban folyamatosan érezhettük az ünnepi rendezvények iránti hűségüket. Bízom benne, hogy az idei eseménysorozat is elnyeri a karácsonyra készülő halasiak tetszését és egy kicsivel a város is hozzá tud járulni az ünnephez.

Advent első napjaiban szeretném köszönteni azokat, akik azért jönnek el Kiskunhalasra és töltenek el városunkban rövid időt, hogy szeretteik körében töltsék e szép napokat. A legjobbakat kívánom azoknak, akik szociális vagy egészségügyi intézményben töltik advent napjait.
 
Magam és családom nevében mindenkinek áldott, közösségi élményekben gazdag karácsonyi készülődést kívánok!
Fülöp Róbert
polgármester