Átadták a halasi naperőművet
Közélet

Átadták a halasi naperőművet

Diákokkal zsúfolásig megtelt ma délelőtt a Közösségek Háza díszterme. Itt tartotta a Fénykör Közösség a halasi naperőmű átadó ünnepségét.


A szennyvízkezelő telep szomszédságában megépített naperőmű 300 ház teljes energia igényének megfelelő áramot termel, úgy, hogy közben nincs káros anyag kibocsájtás. A projektről Szabó Ádám a Get-Energy Kft. szakembere tartott részletes ismertetőt.
fk02
Az ünnepségen Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a fiatalokat, mint elmondta, Kiskunhalas élen jár a napenergia hasznosításában. Közintézmények, iskolák fedezik így az energiaszükségletük jelentős részét. A képviselő a diákokat megszólítva elmondta haladjanak tovább ezen a zöld úton, csak így csökkenthetőek a klímaváltozás okozta problémák.
fk01
Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere beszédében kiemelte, Kiskunhalas a csatornázással, a hulladéklerakó felszámolásával és a környezetvédelmi beruházásokkal egy élhetőbb, zöld környezetet teremt a következő generációk számára. Az ünnepség végén elhangzott, újra indul az Energy Factory nevű, iskolák számára kiírt vetélkedősorozat. Tavaly a Bibó István Gimnázium csapata lett a győztes a napóra projektjükkel.

Szöveg-fotó: Bakos László