Társasházi szelektív - még keresik a megoldást
Közélet

Társasházi szelektív - még keresik a megoldást

A lakosság már várja, de egyelőre még nem találtak megoldást a halasi társasházaknál a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre. A szolgáltató és az önkormányzat addig is azt kéri, hogy használják a szelektív gyűjtőszigeteket.

A családi házas övezetekben már jól megszokott rutin szerint használja a lakosság a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő kukákat. A tavalyi év óta sokan gyűjtik külön a még újrahasznosító hulladékot.

A társasházaknál viszont még nem találtak mindenkinek megfelelő megoldást. A tavalyi sárga fedelű kukaosztásnál a társasházak a helyhiányra hivatkozva nem kaptak ilyen edényzetet.

Szerkesztőségünknek gyakran felteszik a kérdést, hogy mikor indul el a társasházaknál is a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Egyelőre annyit tudni, hogy még keresik a megoldást.

A városháza környezetvédelmi ügyintézője, Baics Tamás azt kéri a társasházakban élőktől, hogy addig is használják a szelektív gyűjtőszigeteket. A gyűjtőszigeteknél főként a nyári hónapokban telnek meg gyorsan a tartályok. A tervek szerint át fogják vizsgálni az igényeket és ahol szükséges ott sűrűbben ürítik a konténereket, vagy újabbakat helyeznek ki.

Szöveg: Fehér Erika