KSH felmérés Halason és Harkakötönyben
Közélet

KSH felmérés Halason és Harkakötönyben

Kérdőívekkel kopogtatnak be a kiválasztott háztartásokhoz. A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából kérdezőbiztosok mérik fel a térségben lakók életét és szokásait. A tavasz folyamán kerül sor az önkéntes adatszolgáltatáson alapuló felmérésekre. Már lehet tudni, hogy milyen témákra kíváncsi a KSH.

Az ütemterv szerint Halason a munkaerő felmérésről, az utazási szokásokról, a háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatáról lesz szó, illetve naplóvezetést is kérnek a háztartási költségekről. Harkakötönyben munkaerő felmérés lesz.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft., igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét véletlenszerűen választották ki. A válaszadás a kijelölt háztartásban élők számára nem kötelező, de részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az országról, régióról, településről készülő hiteles statisztikákhoz.
A felmérésről munkanapokon 8.00 és 16.30 óra között a 62/623-800-as telefonszámon a Szegedi főosztály munkatársai adnak felvilágosítást. Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást, elsősorban az Adatszolgáltatóknak →Nyomtatványok → Önkéntes adatgyűjtések menüpont alatt.
A Központi Statisztikai Hivatal számít a lakosság segítségére és előre is köszöni az együttműködést.

Szöveg: Fehér Erika