(►) Új vezető a Szociális Szolgáltató Központban
Közélet

(►) Új vezető a Szociális Szolgáltató Központban

Február elsejétől új vezetője van a kistérségi Szociális Szolgáltató Központnak. Juhász Györgyöt bízták meg a feladattal. Eddig a Kőrösi úti Pszichiátriai Betegek Otthonát vezette, ám nem ismeretlen számára ez az intézmény sem, hiszen 27 évvel ezelőtt itt indult el a pályája.

  

Az új vezetőnek vannak új tervei, de a fő célkitűzésnek azt tartja, hogy a lehető legjobban ellássák a segítségre szoruló embereket. Sokrétű feladatai vannak a Szociális Szolgáltató Központnak és több településen vannak egységei, a költségvetése pedig meghaladja az 1 milliárd forintot. Idősödik a társadalom.

Sokan várnak szociális ellátásra. Az idősek otthonában Halason is várólista van, és főként ilyenkor télen a Hajléktalan Szálló is telt házzal működik. Fejleszteni nem könnyű, de az új igazgatónak ilyen irányú elképzelései is vannak. Úgy véli, figyelni kell a pályázatokat és megragadni a lehetőségeket. (Juhász György eddigi munkásságáról és intézményvezetői terveiről további részletek a jövő heti Halasi Tükörben.)

Fehér Erika

Fotó: Pozsgai Ákos