Meleg ételt és ruhát osztottak a főtéren
Közélet

Meleg ételt és ruhát osztottak a főtéren

Rászoruló többgyermekes családoknak, időseknek és egyedül élőknek szervezett étel és ruhaosztást szombaton délelőtt, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat kiskunhalasi csoportja. Több száz adag meleg ételt és tartós élelmiszercsomagot osztottak szét a város főterén.

A szombat délelőtt 11 órára hirdetett jótékonysági akció előtt már egy órával sokan várták, hogy megérkezzen a meleg étel, ami egy tál gulyásleves volt. A szervezők azonban nem korlátozták, hogy ki hány tányérral vihet a gőzölgő levesből a sorban állók közü,l ezért sokan több adaggal is elvihettek. Ez idő alatt a Hit Gyülekezete sátrában, önkéntesek meleg, használt ruhát és cipőt is osztottak, és valamennyi jelentkező kapott egy szatyorra való tartós élelmiszert is. Száraztészta, étolaj, liszt, cukor, rizs, konzerv és némi édesség is volt benne.

soketel

A jótékonysági akciót a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának kiskunhalasi csoportja szervezte. Kiss Mónika, a szolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint összesen 180 adag meleg ételt és 120 csomag, tartós élelmiszert osztottak szét a jelentkezők között A jótékonysági akció megszervezésében a helyi Családsegítő Szolgálat és a Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a város óvodái működtek közre azzal, hogy az adományok a valóban rászorulókhoz jusson el. A főtéri ételosztásban a Sóstó Csárda segítette még a szervezők munkáját.

 

GALÉRIÁNKBAN sok helyszíni fotót találhatnak!
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos