Testvérvárosunk lett Szabadka (fotókkal frissítve)
Közélet

Testvérvárosunk lett Szabadka (fotókkal frissítve)

Csütörtökön, a halasi képviselő-testület hagyta jóvá, hogy Kiskunhalas és Szabadka több évtizedes baráti viszonya testvérvárosi keretek között folytatódjon. Pénteken délelőtt, a vajdasági városban szabadkai részről Maglai Jenő polgármester, míg halasi részről Fülöp Róbert polgármester írta alá az együttműködési megállapodást.

 
 
Kiskunhalas és Szabadka több évtizedes kulturális, gazdasági, sportkapcsolata most újabb jelentős fejezetéhez érkezett. Még tavaly kezdeményezte Fülöp Róbert polgármester, hogy az együttműködés még mélyebb legyen, ennek formája pedig a testvérvárosi szerződés legyen.
December végén a szabadkai képviselő-testület rendeletben rögzítette, hogy a kapcsolat tovább erősödjön, hasonlóképpen tett a halasi közgyűlés is, éppen tegnap döntött ebben a jelentős kérdésben. Pénteken délelőtt Szabadkán már alá is írták a két város együttműködési megállapodását. A testvérvárosi szerződést Maglai Jenő szabadkai és Fülöp Róbert kiskunhalasi polgármester látta el kézjegyével. További részletek a péntek esti híradóban. A helyszíni fotóinkat ITT tekitnhetik meg.
Fotó: Balogh Attila