(►) Történelmi pillanat
Közélet

(►) Történelmi pillanat

Pénteken délben a szabadkai városháza sajtótermében aláírta a testvérvárosi szerződést Maglai Jenő Szabadka és Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere. A két városvezető elmondta, már eddig is komoly kulturális és gazdasági kapcsolat volt a települések között, a testvérvárosi együttműködéssel most egy újabb lendületet kaphat a partnerség. Mindkét fél bízik abban, hogy a térségek közötti együttműködésnek köszönhetően közös turisztikai és gazdasági projektek is indulhatnak.

 
 
 
A kiskunhalasi delegációt Fülöp Róbert vezette, a testvérvárosi szerződés aláírására elkísérte a városvezetőt Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Farkas Dániel alpolgármester valamint Aradszky Lászlóné, Bognárné Nagy Éva és Gyöngyi László önkormányzati képviselők. A vendéglátók a városháza kék termében fogadták a halasi delegáció tagjait. Maglai Jenő Szabadka polgármestere elmondta egy éves előkészítő munka előzte meg ezt a hivatalos találkozót, a korábbi évtizedekben is kimagaslóan jó volt a két település kapcsolata, most ezt emeli egy új szintre az aláírás. Halas és térsége gazdasági lehetőségei is szóba kerültek az egyeztetésen, Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerint az élet számtalan területén lehet eredményes a testvérvárosi kapcsolat.
A delegációk tagjai a szabadkai városháza dísztermében összeálltak egy közös fotóra majd a találkozó a sajtóteremben folytatódott. A testvérvárosi szerződést Fülöp Róbert és Maglai Jenő polgármester látta el kézjegyével. A nagy sajtóérdeklődés mellett zajló eseményen a házigazda település vezetője elmondta, komoly fejlesztésekben, pályázatokban lehet sikeres közösen a két város. Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere úgy gondolja a közös munka nem csak terv, már a napokban például szabadkai vízügyi szakemberek jönnek Halasra, hogy informálódjanak a szennyvízcsatornázással kapcsolatos helyi tapasztalatokról.
Bakos László
Fotó: Balogh Attila