Sírva mondtak köszönetet a biztonsági őröknek
Közélet

Sírva mondtak köszönetet a biztonsági őröknek

Bírók, ügyészek sírták el magukat ma délelőtt, amikor ünnepélyes keretek között köszönetet mondott a fegyveres ámokfutót leszerelőnek Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke. A Kiskunhalasi Járásbíróságon tartott ünnepségen megjelent Téglás Péter, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség vezetője is, aki személyesen mondott köszönetet.

Péntek délelőtt kilenc órakor kezdődött az a házi ünnepség, ahol Bicskei Ferenc elismerésben és jutalomban részesítette a szerdai fegyveres támadást végrehajtó férfi elfogásában közreműködőket.

dijak02

Bács-Kiskun Megye Igazságszolgáltatásáért Emlékérmet adományozott a 2016. március 16-án tanúsított példaértékű bátorsága és kiemelkedő helytállása elismeréséül: Madácsi Károlynak, a Kiskunhalasi Járásbíróság munkatársának, Mohai Gábornak, a Halas-Pajzs Vagyonvédelmi Kft. biztonsági őrének, Letavecz Gábornak, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrs főtörzsőrmesterének, valamint Kertész Norbertnek, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság hivatásos állományú munkatársának.

dijak03

Az ünnepségen személyes hangvételű beszédben mondott köszönetet Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke úgy fogalmazott: szó szerint halálfélelemben voltak a bíróság dolgozói, amíg zajlott a fegyveres túszdráma, pályafutása alatt még ilyet nem látott, ami a kiskunhalasi bíróságon történt.

dijak04

A teljes hazai igazságszolgáltatást érte a támadás. Az ünnepségen a bírósági dolgozók közül sokan a könnyeiket törölgették, a hivatalos részt követően voltak, akik a kitüntetettek nyakába borulva mondtak köszönetet.

dijak05

Személyesen köszönte meg a bátor helytállást Téglás Péter vezető ügyész is, aki az ünnepség után az ügyészségen látta vendégül a kitüntetetteket.

dijak06

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos