Honvéd Toborzó Országfutás
Közélet

Honvéd Toborzó Országfutás

Kiskunhalasra érkezett és már tovább is indult az egész országon átívelő toborzó futás mezőnye, amelyet a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Parancsnoksága szervez. Az akció célja, hogy közelebb vigye az emberekhez a honvédelem ügyét. 27 nap alatt 2016 kilométert tesznek meg a futók és több mint 200 település érintenek. A mezőny halasi futói nem sokkal féltizenegy után indulta a staféta bottal tovább Jánoshalma felé. A rajtot megelőzően Fülöp Róbert polgármester is köszöntötte a futókat és felkötötte a város szalagját a stafétabotra.

A váltóban teljesített próbatétellel a katonai hivatást, és a sportolást kívánja népszerűsíteni a Magyar Honvédség. A futás minden megyén és megyeszékhelyen áthalad, Kiskunhalasra ma, péntek délelőtt tíz óra után nem sokkal érkezett a mezőny Zsana felöl, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskola rendészeti tanulóinak kíséretében és nem sokkal később indult is tovább rendőri felvezetéssel Jánoshalma felé, a mezőnyhöz a Kertvárosi Iskola diákjai is csatlakoztak. A „Toborzó Országfutás 2016” április 13-án indult Budapestről és a váltófutás tagjai – 207 település érintésével – május 20-án érkeznek vissza a fővárosba. Az eseménysorozat lehetőséget kínál arra, hogy nemzeti összetartozásunk jeléül, az érintett települések lakosságával közösen tisztelegjünk elesett hőseink, és az olimpiai évre tekintettel, a játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat előtt. Ennek jegyében, a váltófutás keretében, „mozgósítási erőpróbát” hirdetettek meg az érintett településeken – mondta el Durgó Tamás százados, a MH Hadkiegészítő Parancsnokság irodavezetője, aki Fülöp Róbert polgármesterrel együtt koszorúzta meg a felújított első világháborús emlékművet.

koto

Az eseményen köszöntőt mondott Végső István helytörténész is, a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület elnöke, aki felidézte Kiskunhalas honvéd hagyományait. Volt még egy ünnepélyes mozzanata a toborzó rendezvénynek, a MH Hadkiegészítő Parancsnokság kecskeméti irodavezető-helyettese, Gáldonyi Sándor honvéd százados, aki Zsanáról futott a váltóbottal Halasig, egy szál virággal köszöntette a Kiskunhalason élő édesanyját a közelgő Anyák napja alkalmából.

viragos

Az országfutásról és a megható köszöntésről további részletek a Halas TV, este 19 órakor kezdődő Híradójában lesznek láthatók további részletek.Tekintse meg HELYSZÍNI FOTÓINKAT!


Halasmédia Online
Fotó: Pozsgai Ákos