Elballagtak a Szilády-gimnázium végzősei
Közélet

Elballagtak a Szilády-gimnázium végzősei

A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumában a végzősök ma, péntek délután búcsúztak el egymástól, tanáraiktól és iskolájuktól. A hétvégén is forgalomkorlátozásokra számíthatnak a közlekedők Kiskunhalason és Jánoshalmán. Halason a Bibó-gimnázium, míg Jánoshalmán, a helyi mezőgazdasági szakiskola végzős tanulói ballagnak el. Az ünnepélyes pillanatokat nagy próbatétel követi, hétfőn elkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák.

 

A halasi református gimnáziumban ebben a tanévben 69 nappali tagozatos és 14 levelező tagozatos  diák búcsúzott el virággal a kezükben, tarisznyával az oldalukon az iskolájuktól. Péntek délután még egyszer végigjárták énekelve a feldíszített osztálytermeket, majd a városközponton keresztül vonultak át a ballagási ünnepség hagyományos helyszínére a református nagytemplomba, ahol több száz családtag és ismerős várta őket. A ballagók nevében Czikó Réka 12. c osztályos tanuló búcsúzott az alma-matertől, majd Varga Judit igazgatónő szólt a ballagó diákokhoz.

szilball02

Az intézményvezető Böjte Csaba testvér gondolataival búcsúzott a végzősöktől: „A fának megvan a maga szerepe abban, hogy milyen gyümölcsöt terem, de a kis csíra magától bomlik ki és hordoz olyan értékeket, tulajdonságokat, amelyekre rá lehet csodálkozni. Ahogyan a szülő nem rakja össze a kisbaba fizikai testét, úgy a hitét, a világnézetét, a benne lévő értékeket sem egyedül ő rakja össze. A szülő az asztalt tudja megteremteni, de a gyermeknek magának kell kinyújtania a kezét az asztalon lévő táplálék után, ő dönt arról, hogy abból mit és mennyit vesz magához.” – Mi itt a Gimnáziumban is ezt tettük: megkínáltunk Benneteket szellemi táplálékkal, tudással, példamutatással, hittel. A lakoma itt most véget ér: jön a próbatétel – és most már csak remélni és kívánni tudom, hogy sikerrel járjatok – fogalmazott az igazgatónő.

szilball03

Varga Judit külön is szólt a levelező tagozaton végzett felnőtt diákokhoz, elismerését fejezte ki az igyekezetükért, a család és munka mellett megvalósított tanulásért, amely embert próbáló feladat. – Jó példát mutatnak és erőt adnak a gyermekeknek, a fiatalabbaknak és az utánuk jövő évfolyamosoknak egyaránt – hangsúlyozta Varga Judit, a református gimnázium igazgatónője. A ballagási ceremónián kitüntették a gimnázium azon kiválóságait, akik tanulmányi vagy sporteredményükkel, közösségi munkájukkal öregbítették az iskola hírnevét, valamint elismeréseket adtak át azoknak a szülőknek is, akik közösségi tevékenységükkell segítették a pedagógusok munkáját.

szilball04

A kitüntetettek névsora: Pro Excellentia: Tápai Anna 12.b Pro Laudem Augendo: Schneider Fanni 12.b, Kristóf Éda 12.b, Kocsis Kadosa 12.b, Tápai Anna 12.b, Tamás Dominika 12.c, Vidovics Ádám 12.a Pro Liberis Scholae: Vörösné Rávai Erika, Nagy Emőke, Dancsókné Huszár Györgyi, Szakál Jánosné Berta Andrea, Sárközi Józsefné Illés Erzsébet. Pro Nobis: Vidovics Ádám 12.a, Szűcs Klára 12.b, Dancsók Henrietta 12.c. Szathmáry-díj: Czikó Réka 12.c Simon Zsuzsanna díj: Nagy-Lukács Doroti 12.c, Jó tanuló, jó sportoló: Taskovics Gellért 12.b, Taskovics Teodor 12.b, sportolók oklevele: Csupity István 12.a, Nagy Flóra 12.c, Szakál Tamás 12.c, Sárközi Benjámin 12.c. A ballagás képeit  ITT nézheti meg.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos