Önt is várja a Borudvar
Közélet

Önt is várja a Borudvar

Még most sem késő elindulni a lovas szoborhoz, ahol délután óta folyamatosan zajlanak a gasztrokulturális események. Este hat órakor Bányai Gábor országgyűlési képviselő és a Fülöp Róbert polgármester hivatalosan is megnyitotta az idei Város Napja programsorozatot.

 
A Hősök Ligetében felállított színpadon mindkét politikus örömét fejezte ki azért, hogy a város lakói az elkövetkező két napban színvonalas programok mellett, egy-egy kiváló pohár bor elfogyasztása közben együtt tudnak tölteni egy kis időt, amire mint elhangzott, nagy szükség van mai rohanó világunkban.
udv03
Az érdeklődés már most nagy, percről-percre egyre többen látogatnak ki a kis faházakhoz, melyekben a térség és az ország legnevesebb pincészetei kínálják ízletes nedűiket.
udv05
A megnyitón természetesen jelen voltak a Cultores Moris Redemptionis Borrend tagjai is, akik közösen koccintottak kun őseink emlékére. Az est hátralévő részében a néptáncé, hagyományőrzésé lesz a főszerep, sőt a legbátrabbak akár tánctudásukat is kipróbálhatják a késő este kezdődő táncházban.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter