Újabb komoly mérföldkő
Közélet

Újabb komoly mérföldkő

Szabadka és Kiskunhalas hosszú évek óta ápol szoros viszonyt. A kapcsolatot ma délben a két település polgármesterei egy fontos dokumentum aláírásával emeltek új szintre.

 
Kerékpárosok, motorosok, veterán autósok egy csoportja ma reggel elindult Szabadka főteréről Kiskunhalasra, a határnál pedig a halasi bringások, veteránjármű tulajdonosok és a Konok Kunok motorosklub tagjai is csatlakoztak a csapathoz. Együtt érkeztek meg dél előtt pár perccel a Hősök Ligetébe, ahol nagy taps fogadta az utazókat.
enekelnek
Aztán pontban délben Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a színpadon aláírták azt a dokumentumot, mely igazolja, hogy a két település testvérváros lett. A szabadkai városvezető köszöntőjében elmondta, hogy ez a dokumentum egy nagyon hosszú folyamat újabb fontos mérföldköve, és bízik abban, hogy ezentúl még szorosabbá válik a viszony a városok között.
ulneksorban
Fülöp Róbert azt mondta, ez a szerződés többek között azért született, hogy a települések lakói több, a mostanihoz hasonló rendezvényen is együtt tudjanak szórakozni a jövőben. A polgármester azt is megköszönte, hogy ilyen sok szabadkai vendég látogatott el a Kiskunhalas város napját ünneplő eseménysorozatra.
veteranok
Nem csak a települések, hanem az ott ls itt működő veterán klubok is hasonló együttműködést kötöttek, s mint elhangzott a tagok ezentúl többször is felkeresik majd egymást különböző programok keretében.
diakok
A halasi diákpolgármester és a szabadkai ifjúsági szervezet vezetője is aláírt egy-egy szerződést. A közelmúltban már sikeresen lezajlott egy, a két település fiataljait megmozgató kiállítás. A tervek szerint ezután még több közös rendezvényre várják majd a halasi és szabadkai diákokat.
nenienekel
Az események ezekben a percekben is zajlanak a Borudvarban, úgyhogy érdemes kilátogatni és egy pohár finom bor melett meghallgatni az elkövetkező órák színpadi produkcióit. Többen kérdezték tőlünk, mikor érkezik Takács Nikolas. A népszerű énekes a tervek szerint pontban 20:00-kor kezdi meg bő félórás koncertjét.

Az eseményen készült fotóinkat ITT tekitnhetik meg.
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pozsgai Ákos