Elballagtak a Humán Szakképző diákjai
Közélet

Elballagtak a Humán Szakképző diákjai

A város középiskolái közül utolsóként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájának ballagása volt szombaton délelőtt. A hagyományok szerint jutalmakat adtak át azoknak a diákoknak, akik tanulmányi eredményeikkel, közösségi munkájukkal sokat tettek az iskoláért.

 

 

Könnyes szemű szülők és diákok népesítették be szombaton délelőtt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskoláját. A ballagó diákok a hagyományoknak megfelelően a főbejárattól sétáltak át a sportcsarnokig, az ünnepség színhelyéig. Kovácsné Gáspár Erika igazgatónő beszédében jó tanácsokkal látta el a búcsúzókat, kiemelte az elmúlt tanév kiemelkedő eredményeit is.

A XII. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi verseny döntőjébe jutott csapat tagjainak (Majer Viktória, Butty Máté, Révész Petra, Szűcs Csaba) mondott köszönetet, a válogatott (Sörös Ádám, Bencsik Dávid, László Dániel, Butty Máté) 9. lett az országos versengésben. A ballagók nevében Huczek Anita, Ábrahám Miklós, Vincze Szabina, Szabó Nelli köszönt el társaitól és az intézménytől. Tanulmányi eredményeiért vehetett át elismerést Huczek Anita, Seffer Dávid, Turán Lívia, Túri Beatrix és Teplicsek Gábor.

Az igazgatónő gratulált az iskola kulturális életében meghatározó szerepet betöltő Szabó Nellinek, Révész Petrának, Szűcs Csabának és Ábrahám Miklósnak. A legjobb sportoló Lőrincz Attila, aki a Vári Szabó István Szakképző Iskola kiváló sportolója díjat is megkapta. Kiváló sportoló díjat kapja a 2015/2016-os tanévben nyújtott teljesítménye alapján László Dániel, Bencsik Dávid és Fekete Patrik.

Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület tavaly alapított egy ifjúsági díjat, amelyet idén Huczek Anita vehetett át. Az ünnepség végén a végzősök szalagot kötöttek fel az intézmény zászlajára. A ballagás képeit itt nézheti meg.

Fotók: Pozsgai Ákos