Olvasásmaraton
Közélet

Olvasásmaraton

A Szent József Katolikus Általános Iskolában immár nyolcadszor rendezték meg az Olvasásmaratont. A program célja a könyvek és az irodalom megszerettetése, népszerűsítése a gyerekek körében. A diákok Janikovszky Éva Ha én felnőtt volnék című alkotását is előadták.

  

 

A szervezői feladatok koordinálását ezúttal is Tormáné Török Szilvia vállalta. A pedagógus fontosnak tartja, hogy az olvasást népszerűsítsék, és a hagyományokat ilyen formában is továbbvigyék, ápolják. 

 - Az volt a célunk, hogy a gyerekeknek csábító programot találjunk ki. Erre előzetesen készülünk. Olvasónaplót írnak, és munkájuk által jutalomként kiérdemlik, hogy bent alhatnak az iskolában nevelőikkel. Az Olvasásmaratont az alsó tagozatos diákjainknak találtuk ki, a 2-3-4. évfolyamosaink vesznek részt benne. Meséket, verseket olvasnak fel. 

A rendezvény szerda este fél 7-kor kezdődött. A megnyitón a gyerekek színdarabot adtak elő, majd vetélkedőre került sor. Ezután következett a választott irodalmi alkotások bemutatása. Vacsora után a mesenézés, majd az alvás ideje érkezezik el. Ébresztő után reggeliznek a gyerekek és a pedagógusok, majd kezdődik a tanítás. A felső tagozatos tanulókat ehhez a programhoz hasonlóan Filmmaraton várja, mely könyvekről és filmnézésről szól.

Kép-szöveg: Pál László