Megerősített gyűjtőszigetek
Közélet

Megerősített gyűjtőszigetek

Most már több újrahasznosítható hulladék gyűjtésére van mód. Megerősítették a halasi szelektív gyűjtőszigeteket. Az eddigi három konténer mellé újabb edényeket tett ki a szolgáltató.

 

Voltak helyek, ahol gyorsan megteltek a konténerek és az ürítés után pár nappal már nem lehetett beléjük gyömöszölni a háztartásokban külön gyűjtött hulladékot. A lakosság, ha ilyet tapasztalt vagy visszavitte a csomagot, vagy keresett egy másik, kevésbé teli gyűjtőszigetet, vagy az edények mellé tették le a papírt, a műanyag palackokat, vagy az üvegeket, ami nem túl szerencsés megoldás.

A pet palackokkal főleg nyáron teltek meg gyorsan a tárolók. A most kitett plusz gyűjtők segíthetnek ezen a problémán. Amikor elindult a családi házas övezeteknél a házhoz menő –sárga fedelű kukás – szelektíves szállítás Halason több gyűjtőszigetet is megszüntettek. Az így felszabaduló konténerekből tudták megerősíteni a megmaradt gyűjtőszigeteket.

Még egy változás várható a gyűjtőszigetek kapcsán. A Táncsics utcáról az építkezés miatt máshová kell majd átköltöztetni a szelektíves konténereket.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos