Sárga sáv figyelmeztet
Közélet

Sárga sáv figyelmeztet

Az úttestre festett sárga sávok figyelmeztetik a közlekedőket. Az utóbbi években sok baleset történt Halason a Szabadkai - Átlós utcai stop táblás kereszteződésben.

Ennél a csomópontnál egymást érik az autók. Ez a kereszteződés a városnak az egyik olyan pontja, ahol az átlagosnál több a baleset. A közelmúltban is volt itt egy baleset, így a környező házak lakói már sok helyszínelést, sérülést, összetört járművet láttak.

sargacsik

Hiába a stop tábla, ezt nem mindenki veszi figyelembe. Hogy feltűnőbb legyen a kereszteződés, nemrég sárga, figyelmeztető felfestéseket kapott az úttest. Erről a körzet önkormányzati képviselője, Hevesiné Vincze Éva számolt be.

A közlekedőktől továbbra is azt kérik, hogy figyelmesen haladjanak ezen a szakaszon. A környék lakói szerint talán a fekvőrendőr lehetne a megoldás, de remélik, hogy az ide kerülő térfigyelő kamerák is javíthatnak a helyzeten.

autismegy

És ha már a közlekedésről van szó. Ebben az Alsóvárosi körzetben történt még egy változás. A Tó és a Tompa utcák kereszteződésében megújították a megsüllyedt, töredezett útszakaszt. A hiba kijavításával az erre járóknak könnyebbé vált a közlekedés.

Szöveg-fotó: Fehér Erika