New Yorkban rendez a halasi származású színész
Közélet

New Yorkban rendez a halasi származású színész

A Dzsungel könyvét mutatja be a New Yorki-i székhelyű Pilvax Players és a Békéscsabai Jókai Színház. A békéscsabai színházhoz a kiskunhalasi származású Gerner Csaba színészen keresztül érkezett a felkérés Amerikából, ugyanis már jó ideje kapcsolatban van az amerikai-magyar színjátszó társulattal. A Jókai Színházból hárman utaznak Amerikába, hogy június 23-án bemutassák a darabot, négy nap alatt öt elődadást terveznek.

Gerner Csaba egyébként Sir Kánt játszotta a békéscsabai színházban, de New Yorkban ő lesz a darab rendezője is. A Dzsungel könyvét már húsz éve játssza a Jókai Színház, és Gerner Csaba új értelmezésben szeretné színre vinni Amerikában. A premierről és a két társulat közös munkájáról filmet is forgatnak.

A New York-i székhelyű Pilvax Players társulat profi és amatőr színészekből álló alkotócsoport. Amerikában élő magyarokként egyik legfontosabb feladatuknak a magyar nyelv ápolását és a magyar közösség összetartását tartják.

dzsung02

A dzsungel könyve húsz éve van műsoron, Magyarországon, több színházban, több feldolgozásban. Azért is izgalmas feladat társrendezőként és színészként is részt venni ebben a koprodukcióban, mert itthon már számos feldolgozásban játszhattam el Sír Kán szerepét. Elfogadtam tehát a felkérést és Zsedely Tímea mellett, most társrendezőként, egy teljesen új értelmezésben, színpadra is állíthatom A dzsungel könyvét – nyilatkozta Gerner Csaba még az elindulás előtt Magyarországon. A bemutató ma lesz New Yorkban, a La Ma Ma Theaterben.

Halasmédia információ