(►) Kérik, zárják be a halasi migrációs objektumokat
Közélet

(►) Kérik, zárják be a halasi migrációs objektumokat

Kiskunhalas továbbra is elutasítja az unió által ránk kényszerített betelelepítési kvótát, ugyanakkor képviselő-testület rendkívüli ülésén  hozott határozatban kéri a kormányt, hogy a halasi lakosság érdekében tegyen lépéseket a  Fazekas Mihály utcai, a Kárpát utcai és a Szegedi úti migrációval összefüggő objektumok mielőbbi bezárásával, illetve ezen létesítmények további hasznosításával kapcsolatban. (Archív fotó)

 
 
Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze ma délután Fülöp Róbert polgármester. Az előterjesztés szerint városunkban jelenleg három helyszínen, összesen négy migrációs feladatokat ellátó objektum működik. Mivel Kiskunhalas évtizedek óta rendészeti központ, a migrációs válság kezelésében őszintén állt a kormány mellé, illetve tűrte és támogatta a maga eszközeivel a zárt és őrzött létesítmények megnyitását. A 2015-ös események sokszor félelemmel töltötték a halasiakat,  ez az érzés az elmúlt hetekben ismét felerősödött a Szegedi úti objektumban tapasztalható események kapcsán.
Napjainkra egyértelművé vált, hogy az Európai Unió a migrációs válság kezelésében többszörösen megbukott. Emiatt a továbbiakban sem Európától, sem Magyarországtól, sem pedig Kiskunhalastól nem várható el, hogy egy olyan helyzet kezelésében vállaljon az erejét nagyban meghaladó és az életét messze felforgató intézkedéseket, amelyet önmagában nem tud megoldani. Ma délután egyhangú határozat született arról, hogy a képviselő-testület továbbra is elutasítja az Unió által ránk kényszerített kötelező betelepítési kvótát, továbbá felhívja Magyarország kormányát, hogy Kiskunhalas lakosainak érdekében tegyen lépéseket a Fazekas Mihály utcai, a Kárpát utcai és a Szegedi úti migrációval összefüggő objektumok mielőbbi bezárásával, illetve ezen létesítmények további hasznosításával kapcsolatban.
Halasmédia Online