Veteránjárműveké a Bernáth kollégium
Közélet

Veteránjárműveké a Bernáth kollégium

- Azért egy jó kis lóf...ató pálinkát elfogadtok, nem? A 23. Kántor András Nemzetközi Veterán Autók és Motorok Találkozójának valamennyi résztvevője ezzel a kérdéssel találkozik, amikor behajt kedvenc járművével a Bernáth Lajos Kollégium kapuján. A sportpálya lassan megtelik négy- és kétkerekű járművekkel, az első német vendégek már megérkeztek, estére várják a szerb járműveket is. Fejes Ferenc egyesületi elnök azt mondja, minden adott egy jó találkozóhoz.

 
 
Már 23. alkalommal találkoznak Kiskunhalason a veteránjármű tulajdonosok. Ki kedvenc motorjával, ki kedvenc autójával érkezik városunkba, és mint az elmúlt 22 évben mindig, ezúttal is láthatunk különlegességeket. Már megérkezett a Bernáth Lajos Kollégium udvarába, igaz egyelőre még utánfutón van egy II. világháborús Zündapp motorkerékpár, amelynek értéke felbecsülhetetlen.
A Toyota Cressida is igazi unikumnak számít a veteránjárművesek között, ez a példány egyenesen Svájcból érkezett a találkozóra.Ugyancsak rendkívüli ritkaságnak számít az a bal kormányos Rover, amelyből nagyon kevés van Európában. Máris több fénykép és felvétel készült róla.
Mint megtudtuk: a mostani rendezvényre várhatóan 100 jármű érkezik. Az első német vendégek már megérkeztek, estére várják a szerb egyesület tagjait is, akikkel évek óta kiváló a kapcsolat. Fejes Ferenc elnöktől és Horváth Csaba titkártól megtudtuk, hogy holnap reggel nyolckor indul a 100 kilométeres túraverseny Kisszállás, Mélykút, Bácsalmás, Tataháza és Jánoshalma érintésével. A befutó a Sóstónál lesz, a Szent Iván napi vigalomban. Vasárnap a városi tiszteletkör és Kántor András sírjának megkoszorúzása után a halasiak a főtéren nézhetik meg a járgányokat.
Jáger Levente (GALÉRIA)