Százak koccintottak a Sóstó partján
Közélet

Százak koccintottak a Sóstó partján

Több száz pohár koccant össze délután 6 órakor a Sóstó partján, a Szent Iván napi vigalom keretében. Idén már másodszor csatlakozott a Magyar Bor és Pezsgő napja alkalmából szervezett országos koccintáshoz.

Kunszeri Miklós borlovag segítségével halasi nedükkel koccintottak a Szent Iván napi vigalom résztvevői a kun őseink dicsőségére. A város már második alkalommal csatlakozott a Magyar Bor és Pezsgő napja alkalmából megrendezett versenyhez. A mai koccintás abból a szempontból is újdonságot hozott, hogy direkt erre az alkalomra, boszorkányos üvegpoharak készültek, ezeket bárki megvásárolhatta. Több százan vettek részt a mostani alkalmon.
tancos
A programok ezt követően is folytatódtak, igazi látványosságokkal. Hét órától elkezdődött a IV. Folk est a Korinda zenekarral, fél kilcentől a mórahalmi Napsugár Táncegyüttes állt színpadra.
tuzes
Amikor besötétedett, akkor jött a tüzeskedés. Kilenctől tűzzsonglőr-show volt, aztán a Halasi Napsólyom Egyesület íjászai meggyújtották a máglyát. Ezt követően tavi, tüzi látványosságot nézhettek meg az érdeklődők. Tíztől beindult a buli: volt táncház és a Melodyland jóvoltából nosztalgiamuzsika is.
tuzijatek
Szöveg: Jáger Levente
Fotó: Anda Péter (galéria)