Nyári ebéd a Lomb utcából
Közélet

Nyári ebéd a Lomb utcából

Rendben folyik Halason a nyári gyermekétkeztetés. A vakáció legelső napjától kapnak ilyen segítséget a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok. Mintegy 350-400 fő között mozog az ebédet kapók létszáma. Halason ezúttal a város Lomb utcai főzőkonyhájánál lehet átvenni az ételt. Az ebédet negyed 11-től fél 1-ig lehet átvenni. Az óvodás korúak az óvodákban kapják meg az ételt.

A KIGSZ konyha egészséges ételekkel és gyümölcsökkel várja a gyerekeket. Minden fogás az előírások szerint készül. Egy kis ízelítő az étlapból: tárkonyos sertésragu leves és mákos nudli, paradicsomleves, meggyleves, Jókai babgulyás, lencsefőzelék sertéssülttel, valamint mozzarellás paradicsomos csirkemell petrezselymes burgonyával és joghurtos salátával.

ebedes01

A szülők azt mondják, nem válogatósak a gyermekeik, mindent megesznek az utolsó morzsáig. A családoknak jól jön ez a segítség, hiszen sok helyen, még ha főznek is naponta, nem tudnának húst, zöldséget, gyümölcsöt biztosítani a gyerekeknek.

ebedes02

A nyári gyermekétkeztetés egészen a vakáció végéig tart. Azt kérik: akinél valami változás történik, vagy például betegség miatt nem tud menni az ebédért, jelezze a konyha felé. Aki három napig nem megy az ételt átvenni, azt törlik a programból.

Szöveg-fotó: Fehér Erika