A veteránoké volt a halasi főtér
Közélet

A veteránoké volt a halasi főtér

A kánikulai meleg ellenére is sokan voltak kíváncsiak a 23. alkalommal megrendezett veterán autós- és motoros találkozón, amelyet Kántor András emlékének szentel a halasi egyesület. Szombaton egy 100 kilométeres túraverseny várt a 30 évesnél korosabb két- és négykerekű járművekre, majd csatlakoztak a Szent Iván napi forgataghoz. Vasárnap pedig elfoglalták a halasi főteret, ahol bárki megszemlélhette a gépcsodákat.

 
 
 
Ismét egy emlékezetes három napon vannak túl a veterán járművek szerelmesei. A halasi egyesület 22 évvel ezelőtt szervezte az első találkozót, a mostani már a 23. volt a sorban. Nemcsak a határokon belülről érkeztek koros gépcsodák, hanem Szerbiából és Németországból is. Szombaton a kánikulai melegben egy 100 kilométeres túraverseny tette próbára a gépeket és a sofőröket. Mint megtudtuk: mindenki kiállta a próbát.
A konvoj csatlakozott a Szent Iván napi vigalomhoz, ahol részt vettek a közös koccintásban is. Este a felhőtlen szórakozásé volt, hogy aztán másnap reggel a hagyományoknak megfelelően bejárják a várost. Ellátogattak Kántor András, a halasi veteránjárművezés megteremtőjének sírjához, majd elfoglalták a halasi főteret. Ott bárki megnézhette a gépcsodákat. 
Csatlakoztak a velocipédesek, és bemutatókat is megtekinthettek az érdeklődők. A túraverseny eredményhirdetésén az ajándékok is rendhagyóak voltak. Míg korábban bakelitlemezeket formáztak a díjak, idén villáskulcs alakú elismeréseket vehettek át a járművek tulajdonosai. Senki sem tárt haza üres kézzel és még ehhez járult a rengeteg közös emlék is. A szervezőcsapat jól vizsgázott, köszönet illeti a támogatókat, főleg a halasi önkormányzatot, hogy létrejöhetett a találkozó. Folytatás, 2017-ben...
Fotók: Pozsgai Ákos (GALÉRIA)