Holnaptól nyílt tábor is lesz Halason
Közélet

Holnaptól nyílt tábor is lesz Halason

Július 1-én, Kiskunhalason a Szegedi úti, volt honvédségi laktanya területén, 200 fő befogadására alkalmas, a menekültügyi őrzött befogadó állomás mellett, de attól elkülönítve, egy ideiglenes, nyitott befogadó állomás kezdi meg működését. Többek között ezt fogalmazta meg a halasi városháza közleményében, amelyet néhány perccel ezelőtt jutatott el szerkesztőségünknek. A polgármester kérte a rendőrséget a fokozott jelenlétre. A teljes szöveg alább olvasható.

 

 

 

Közlemény

 

Ma délelőtt Csampa Zsolt önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkár telefonon folytatott megbeszélésünk során megerősítette, hogy 2016. július 1-én, Kiskunhalason a Szegedi úti, volt honvédségi laktanya területén, 200 fő befogadására alkalmas, a menekültügyi őrzött befogadó állomás mellett, de attól elkülönítve, egy ideiglenes, nyitott befogadó állomás kezdi meg működését. Csampa Zsolt emellett elmondta, hogy még a mai nap folyamán, hivatalos írásos tájékoztatót küld Kiskunhalas Önkormányzata részére. A tábor létrehozását a helyettes államtitkár az országra és Európára nehezedő migrációs nyomással indokolta. 

Kiskunhalas Város vezetése továbbra is kiemelten kezeli a korábbi testületi határozatban megfogalmazottakat, amely szerint kívánatosnak tartja - a helyi lakosság biztonsága érdekében - a Kiskunhalason létesült migrációs központok mihamarabbi bezárását, különös tekintettel a most megnyíló, nyitott befogadó állomásra.  A nem várt nyitott befogadó állomás létrehozása miatt az önkormányzat előzetes lépéseket tett meg a kiskunhalasi köznyugalom és közbiztonság fenntartása érdekében.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitánysággal megtörtént egyeztetés során, a kapitányság vezetője biztosított arról, hogy a befogadó állomás környezetében, a lakóövezetben illetve a város közterületein fokozott rendőri jelenléttel, járőrözéssel biztosítja és fenntartja a közrendet és közbiztonságot. Utasítottam a városi rendészet vezetőjét, hogy a rendelkezésre álló erőivel és eszközeivel a befogadó állomás környezetét, különös tekintettel a lakóövezetre, a közterületi rend fenntartása érdekében folyamatosan ellenőrizzék és a rendőri, polgárőri erőkkel működjenek együtt! 

Felkértem a kiskunhalasi polgárőr szervezetet, hogy önkéntes munkájuk során a hatóságokkal együttműködve a befogadó állomás térségében és annak lakóövezeti környezetébe szervezzék elsősorban segítő és a közbiztonságot növelő munkájukat. 

Kértem az illetékes, ügygazda hatóságokat, hogy adjanak a befogadó állomás működésével kapcsolatban részletes tájékoztatást!

 

Kérem a kiskunhalasi lakosságot, hogy a közbiztonság fenntartása érdekében támogassák a hatóságok munkáját!

 

Kiskunhalas, 2016. június 30.

 

Fülöp Róbert polgármester