Az egészségügy ünnepe kitüntetésekkel
Közélet

Az egészségügy ünnepe kitüntetésekkel

Ez a nap róluk szólt. Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték kedden Semmelweis nap alkalmából a halasi kórházban. Az intézményvezetés nevében Dr. Romhányi Zoltán főigazgató mondott beszédet. Ebben kitért arra is, hogy változások jönnek – valószínűleg januártól bevezetik a kancellária rendszert -, de továbbra is bíznak a dolgozók kitartásában, hiszen ettől az elhivatott közösségtől működik a kórház.

 

A város nevében Fülöp Róbert polgármester köszönte meg az egészségügyi dolgozók egész éves munkáját és helytállását. Szólt arról is, hogy a folyamatosan felmerülő komoly kihívásoknak a jó kollektíva miatt tud megfelelni az intézmény. És noha nagy a csábítás bízik abban, hogy a kórház dolgozói hűek maradnak az intézményhez és a szakmájukhoz.

korh02

A legfiatalabb szülész-nőgyógyászként Dr. Dudás Brigitta mondott ünnepi beszédet. Ebben hangsúlyozta Semmelweis Ignác munkásságát és annak üzenetét, például az újszerű gondolkodás, illetve a szakmai fejlődés fontosságát.

korh03

Az ünnepség csúcspontjaként átadták a Kiskunhalas Város Egészségügyéért kitüntetéseket. Dr Palásti Magdolna nem tudta személyesen átvenni a díjat, őt Balogh István képviselte. A város elismerését vehette át Dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvos is. Egy olyan szakember Eszter Zsolt is megkapta a díjat, aki nem kifejezetten betegekkel foglalkozik, ám a kórház életében fontos szerepe van az informatikának is.

korh04

Az ünnepség hátralévő részében Semmelweis emléklapot vehetett át: Arany Lajosné, Dúzsné Szécsényi Hajnalka, Németh Zsolt, Dr. Szlovák György és Dr. Törteli Ibolya. MESZK megyei díjat kapott Garas Ferenc. A MESZK elismerő oklevelét Borbásné Baur Mária és Gál Jánosné vehette át. A Magyar Ápolási Egyesület elismerő oklevelét Gáspár Lászlónénak adományozták. Most került sor 20 és 25 éves törzsgárda jutalmakra, valamint az új szakképesítések bejelentésére is.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos (galéria)