Beindult a nyári napközi
Közélet

Beindult a nyári napközi

Segítség a szülőknek, elfoglaltság a gyerekeknek. A héten elindult a hathétig tartó nyári napközi. Halason az 1-5-ig évfolyamosig biztosítanak ily módon nyári felügyeletet a gyerekeknek.

 

Eddig is voltak már hasonló napközik, ám most minden eddiginél szélesebb összefogással szervezték meg. Az ügy mellé állt az önkormányzat, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a Református Kollégium, valamint a Hetednapi Adventista Egyház és az Evangélikus Egyházközség is.

jatszoter 02

A napközi bázisa a Központi iskolában van az ebédeltetés pedig a Bibó gimnáziumban. A felügyeletet minden héten másik iskola pedagógusai látják el, ők gondoskodnak az adott heti programokról is. A héten például volt kézműveskedés, játszótér látogatás, de a Csetényi park is szerepelt a programok között. A létszám naponta változik, de 40-50 akár 60-an is lehetnek egy nap. Van, aki hosszabb, van, aki rövidebb időt tölt a napköziben, attól függően, hogy mennyi szabadsága van a szüleiknek.

jatszoter 03

A gyerekek azt mondják: itt legalább nem unatkoznak, barátokra találnak, jót játszanak. A nyári napközi egészen augusztus 12-ig fogadja a gyerekeket munkanapokon 7 és 17 óra között.

Szöveg-fotó: Fehér Erika