Eltűnik Halas egyik szégyenfoltja
Közélet

Eltűnik Halas egyik szégyenfoltja

Tizenöt éve tervezik, hogy valamit kezdenek a Kőrösi úton található szociális bérlakásokkal.  Bár az elmúlt években sokat konszolidálódott a helyzet a területen, az épület leromlott, a környezet alkalmanként rendezetlen. Jelenleg tizenháromban laknak, most komoly akarat van arra, hogy az ott élőket elköltöztetik onnan, a területeket pedig értékesítik. A képviselő-testület szerdán délután zöld utat adott a megvalósításnak. A tervek szerint hónapokon belül eltűnik a város egyik szégyenfoltja.

 
 
 
Aki a Sóstó felől érkezik be Kiskunhalasra, az rögtön a Kőrösi úti szociális lakásokkal és azok elhanyagolt környezetével találkozik. Hónapok óta tartó egyeztetések után most úgy tűnik, hogy egy 15 éves probléma oldódhat meg hónapokon belül. Komoly egység és akarat van arra, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is támogatja azokat a terveket, amelyek az ott élő 13 család elköltöztetéséről szólnak.
 
A képviselő-testület rendkívüli ülésén Farkas Dániel alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a város egy régi szégyenfoltja tűnhet el. A közelben több komoly vállalkozás is működik, ráadásul ahol a ház áll, azoknak a területeknek a besorolása kereskedelmi-gazdasági. Az ott élők elhelyezése megoldható, a telkeket pedig értékesíti a város. Az alpolgármester szerint ezzel plusz érték és egy újabb vállalkozói zóna jöhet létre. Fülöp Róbert polgármester hozzátette, hogy az eladásból származó pénzt szociális bérlakások létesítésére fordítják majd.
 
Rostás László, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszönetét fejezte ki a városvezetésnek azért, mert foglalkozik a problémával. Úgy fogalmazott: 15 éve várnak erre a döntésre. Ő is jelezte, aki együttműködő és rendezte minden tartozását, az nem kerül az utcára, elhelyezését biztosítják másik bérlakásban. A testület végül 10 egyhangú szavazattal fogadta el az előterjesztést.
Jáger Levente