(►) Hétfőn érkeznek a halasiak Krakkóba
Közélet

(►) Hétfőn érkeznek a halasiak Krakkóba

Hétfőn valamennyi halasi zarándok megérkezik Krakkóba, az Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) központi eseményeire, Az előtalálkozók városaiban eddig ezrekkel, a héten Krakkóban százezrekkel, a pápai eseményeken várhatóan 2,5 millió társukkal imádkozhatnak majd együtt.

 

 

A kiskunhalasi fiatalok egy csoportja az IVT-re készülve előtalálkozón vesz részt a lengyelországi Wroclawban az egyházmegyék és lelkiségi mozgalmak szervezésében. A városba többek között Kolumbiából, Panamából, Kölnből és Kanadából is érkeztek fiatalok. A hangulat óriási és testvéri, a résztvevők életreszóló élményekkel gazdagodnak, a legnagyobb videómegosztókon és közösségi oldalakon folyamatosan jelennek meg a különböző, részletes beszámolók.

Az előtalálkozó első eseményei alkalmával a nemzetek bemutatkozásáé volt a főszerep, de a halasiak már sok lelki és közösségi programon vettek részt. A kanadaiakkal például közös keresztutat jártak. A mintegy félezer francia is jól érzi magát lengyelországi testvérvárosunkban, Újszandecben, ahol az első napon a focipályán is megmérkőztek a helyiekkel, majd este egy felvonulást szerveztek a város főterére, ahol a nagytemplomban lelki programokkal készülnek a jövő heti IVT-re.


A Lengyelországba érkezők az ország különböző városaiban készülnek a nagy eseményre, a nemzetközi zarándokcsoportok viszont hétfőn valamennyien megérkeznek Krakkóba. Így lesz a 700 ezres városban néhány napig 3,2 millió ember. Kedden kezdődik a világtalálkozó. A megnyitó szentmise egyszerre szimbolizálja a találkozó nemzetközi karakterét és Lengyelország vendégszeretetét. Szerdán országok vagy anyanyelvek szerinti csoportokban lelki napon vesznek részt a fiatalok. Az óriási tömegre való tekintettel ezek a város templomaiban, iskoláiban és sportcsarnokokban lesznek. Magyarországról mintegy 4000 fiatal lesz jelen Krakkóban, közöttük 12 kiskunhalasi.

Halasmédia Online

Fotók: facebook.com