(►) Igazi apácashow-n a halasiak
Közélet

(►) Igazi apácashow-n a halasiak

Mára virradóra töltötte utolsó estéjét Wroclawban az a zarándokcsoport, melynek tagjai között több halasi fiatal is van és a XXXI. Ifjúsági Világtalálkozóra (IVT) hangolódva egy előtalálkozón vettek részt. Ma mintegy 300 kilométert utazva érkeznek Krakkóba sok százezer társukkal együtt és ekkor már csatlakoznak hozzájuk a Kiskunhalasról szintén ma útra kelők is. Szombaton nem mindennapi élményben lehetett részük a kint levőknek: a 2014-es olaszországi The voice győztese, Cristiana Scuccia szerzetesnővér adott koncertet a wroclawi arénában.

 

A wroclawi Szent Erzsébet plébánia volt a fiatalok házigazdája a múlt héten. A szervezőknek köszönhetően magyar idegenvezetéssel sikerült megtekinteniük a város nevezetességeit. Minden külföldi csoporttal együtt a halasiak is átléphettek a wroclawi katedrális szent kapuján, ahol a sok száz fiatallal megtelt székesegyházban levő néma, rezzenéstelen csendben végzett ima fogadta a betérőt, ezzel is igazán mély hitvallásra adva lehetőséget.

A szombat este már nem volt ilyen csendes. A fiatalokat a helyi arénában egy monumentális kórus várta egy nagyszabású koncerttel. A sztárvendég a milánói székhelyű orsolyita rendi apácákhoz tartozó, szicíliai származású Cristina Scuccia nővér volt. A 27 éves orsolyita nővér valódi apáca showt varázsolt a fiataloknak. 2014 márciusában a The voice olaszországi versenyen bemutatkozó fellépésekor Alcia Keys amerikai énekesnő No One című dalával jutott tovább, később meg is nyerte a versenyt. A YouTube-ra felkerült bemutatkozó fellépését több mint 83 millióan látták. A halasiak a koncert végén a Cristina nővérrel együtt énekelték el az ifjúsági világtalálkozó himnuszát. Mindeközben lengyelországi testvérvárosunk, Újszandec (Nowy Sacz) utcáin is utoljára vonultak fel tegnap az IVT ott megszervezett előtalálkozóján résztvevő fiatalok, akik egyházi ifjúsági dalokat és a világtalálkozó valamennyi világnyelvre lefordított himnuszát énekelve köszöntek el a várostól.

Ferenc pápa is üzent
Vasárnap délben a római Szent Péter téren a pápa a közös Úrangyala imádság után emlékeztetett arra, hogy a világ minden tájáról fiatalok százezrei tartanak Krakkó felé. Megerősítette, hogy szerdán ő is elindul, hogy találkozzon ezekkel a fiatalokkal és együtt ünnepeljen velük és értük a lengyel születésű Szent II. János Pál közbenjárásával.

Halasmédia Online