(►) Tekerjünk minél többen!
Közélet

(►) Tekerjünk minél többen!

Az elsőn alig húsz, a legutóbbin több mint háromszáz résztvevő volt. Idén már hatodik alkalommal kelhetnek útra a sport és a mozgás szerelmesei a Ganzair Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúra keretében. Augusztus 27-én reggel kicsik és nagyok közösen vágnak majd neki az egésznapos programnak.

 

A rendezvény sikerét a résztvevők létszámának növekedése mellett az is jól mutatja, hogy egyre többen állnak a kezdeményezés mellé támogatóként. Idén a program főtámogatója a Ganzair Kft. A cég kommunikációs munkatársa kérdésünkre elmondta, látva a korábbi évek népszerűségét, nem is volt kérdéses, hogy csatlakozni szeretnének a szervezők csapatához.

Fülöp Róbert polgármester szerint azon túl, hogy a Kiskunhalas és Szabadka közötti kapcsolat minden egyes túrával tovább mélyül, egy régóta várt fejlesztés is egyre közelebb kerülhet a megvalósításhoz. A tervek szerint pályázatot nyújtanának be, melyből egy kerékpárutat szeretnének finanszírozni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy megéri részt venni az idei eseményen, hiszen a túra legvégén, Kiskunhalasra visszaérve két kerékpárt is kisorsolnak, melyek közül az egyiket Kiskunhalas város önkormányzata ajánlotta fel. A bringásokat tehát augusztus 27-én, szombaton reggel 7 órára várják a Közösségek Házához, ahonnan elrajtol a hatodik Ganzair Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúra.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter