Lovasünnepre, savanyúmájra várva
Közélet

Lovasünnepre, savanyúmájra várva

Teljes készenlétben az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és Grand Prix szervező csapata. Mobil lóállásokkal és lószállító járművekkel teli a Hirling József Lovaspark belső udvara. Városunk hétvégére a hazai elit lovasversenyek legkedveltebb helyszínévé vált, ennek megfelelően itt lesz a honi díjugratók színe-java. Rekordszámú, 900 feletti a három nap startszáma. A szombati savanyúmáj rekordfőzéshez is készen áll a több mint tonnányi nyersanyag. Elővételben már 1000 adag felett jár Soós Dezső séf csapatának adatai szerint a rendelés, de a másik ezer adag még jó étvágyú emberekre vár.

 


Hatalmas az érdeklődés a Hirling József Lovasparkban megrendezendő ünnepi díjugrató hétvégére. A csütörtöki információk szerint a startok száma meghaladja a 900-at, ami figyelembe véve, hogy az egyes kategóriák legjobbjainak részvételét jelenti, óriási szám. A vasárnap 16 órára tervezett nagydíjban több felnőtt országos bajnok (Horváth Balázs, Sáringer Ferenc) is nyeregbe száll, de a halasi válogatott menők közül is láthatunk lovasokat Füzér Gábor, Fazekas István és Weinhardt Virág személyében. A kisebb magasságú versenyszámokban már péntek reggeltől szurkolhatunk az ünnepi hétvégén a fiatal, amatőr és felnőtt lovasoknak.


Rekord lehet: 2000 adag halasi savanyúmáj
A lovasarénában a díjugrató programok péntektől vasárnapig reggel hét órától késő délutánig tartanak részben a füves, részben az új, négyévszakos pályán. Augusztus 20-án pedig egy nagyszabású szabadidős programmal egészítik az ünnepnapot, elsősorban a családok számára, amelynek a koronája a halasi savanyúmáj 2000 főre történő főzésének rekordkísérlete lesz. A tonnányi ételkülönlegesség készenléte 11 és 12 óra között várható. Az előrendelések alapján ezer adag már biztosan elfogy. Még kapható a szervezőknél elővételben ételjegy. Információ: +36/30/914 5874.


Családi és sportprogramok az ünnepnapon
Szombaton délelőtt 10 órától ingyenes ugrálóvár, arcfestés, keverékkutya-szépségverseny (regisztráció 10 órától), utánpótlás focitorna, gyorstollas bemutató, rendőrségi kisautó vezetési lehetőség, Kids Club-játék lesz és sok minden más egyéb érdekesség várja a lovasarénában az érdeklődőket. A rendezvényen étterem, büfé és kirakodó árusok lesznek.

Közlekedők figyelem!
Augusztus 20-án 0 órától 24 óráig a Fazekas Mihály utca, a Sas utcától a Bajza utcáig le lesz zárva. A háromnapos rendezvényre a belépés ingyenes. Bővebb információ a www.lovasbazis.hu oldalon található az eseményekről.

KI