Még egy kerítés lesz a határon
Közélet

Még egy kerítés lesz a határon

Meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő azt mondta, a már meglévő mellé egy "masszívabb védelmi rendszert" kell felépíteni, ezért az újabb kerítéssor egy "komoly létesítmény" lesz - a műszaki tervek már készülnek -, amely több százezer embert is fel tud tartóztatni egyszerre. Erre is fel kell ugyanis készülni a törökök politikájának megváltozása esetén - jelezte.

 

 
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt a migránshelyzetről. A kormányfő elmondta, hogy újabb kerítéssor épül a határon, ezt a legmodernebb technikai eszközökkel szerelik fel. Orbán Viktor azt mondja, masszívabb védelmi rendszer kell a magyar-szerb határon.  Emlékeztetett arra a kormánydöntésre is, hogy háromezerrel emelik a rendőrség létszámát. A miniszterelnök gy fogalmazott: Magyarországra ma a madár se tud ellenőrzés nélkül berepülni. "A határt nem lehet virágokkal és plüssállatkákkal megvédeni. A határt kerítéssel, rendőrökkel, katonákkal meg fegyverrel" lehet megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor.

Problémaként beszélt arról, hogy akiknek Magyarország elutasítja a belépését, de "az emberi jogi szervezetek Soros György pénzéből fizetett aktivistái" fellebbeznek ez ellen, azoknak Magyarország területén kell megvárniuk a bírósági döntést, és közben nem lehet őket zárt táborokban tartani. Ha a fellebbezést zárt táborokban kellene megvárniuk, akkor még az a néhány ember sem lenne, akit ma az embercsempészek Nyugatra próbálnak irányítani - tette hozzá a miniszterelnök.

Halasmédia Online

Fotó: MTI