Felújítás után, nyitás előtt a könyvtár
Közélet

Felújítás után, nyitás előtt a könyvtár

Az elmúlt két hónapban zárva volt a halasi Martonosi Pál Városi Könyvtár. Felújítási munkák zajlottak az intézményben. A régi padlót cserélték le. Emiatt több tízezer könyvet kellett kipakolni. A tervek szerint szeptember elsejétől fogadják újra az olvasókat.

 

Ezekben a napokban mindenki pakol és takarít a halasi könyvárban. A nyár folyamán az egész intézményt kipakolták, több mint 50 ezer kötetet mozgattak meg, hogy lecserélhessék a mostanra már rossz és veszélyes állapotba került linóleum padlót. Az új burkolat és munkák javarésze mostanra elkészült. Már csak a villanyszerelési és az asztalos munkák befejezése van hátra.

 

Több mint 4 millió forintos volt a könyvtári beruházás, amire az önkormányzat felújítási kerete biztosított forrást. A hatalmas feladatot jelentő pakolásban a Városgazda Zrt. és önkéntesek segítettek.

konyvtarr

Amint minden a helyére kerül, ismét megnyílik az intézmény az olvasók előtt. A tervek szerint szeptember elsejétől tudják újra fogadni az olvasókat. Az intézménybe érkezőket az új padló mellett tágasabb, jobban hasznosítható terek és a réginél barátságosabb környezet várja – nyilatkozta Erhardt Györgyi igazgató.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó. Vercz András